9 . Y ı l ı m ı z

Web nedir ne işe yarar?

Web, tek bir alan adı altında bulunan web sayfaları topluluğudur. Web, işletme veya kuruluşla ilgili bilgileri içerir ve görüntüler ve genellikle fotoğraf, video ve metin gibi öğelerden oluşur.

Kullanıcıların bir web tarayıcısına (dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar veya tabletler) sahip bir cihaza ve bir web sitesine erişmek için bir internet bağlantısına ihtiyacı vardır. Kullanıcılar bunlara sahip olduklarında, web sitesine erişmek için web sitesinin adresini cihazın web tarayıcısının adres çubuğuna yazabilirler.  Web  ile internet kullanıcıları web sitenizi kolayca bulabilir ve web sitesindeki bilgilere ulaşabilir.

Teknik olarak, bir web, benzersiz bir ad veya çevrimiçi adres altında gruplandırılmış, internette birbirine bağlı sayfaların bir koleksiyonudur.

Web sayfaları olarak bilinen bu sayfalar, bir işletme veya kuruluşa ait bilgi veya hizmetleri içerir. Bilgiler metin, resim, video, ses ve animasyon gibi farklı formatlarda olabilir ve hizmetler ürün satın almak veya satmak, dijital ürünleri indirmek vb. gibi olabilir.

Cihazınızın web tarayıcısının adres çubuğuna bir web adresi girmeniz gerekir. Bundan sonra sizi o sitenin ana sayfası denilen ön sayfaya götürür.

İnternetteki her web sitesi belirli bir amaç veya hedefle oluşturulmuştur. Kuruluşlar ve işletmeler web siteleri aracılığıyla üyelerine ve müşterilerine bilgi ve hizmet sağlamayı amaçlamaktadır.

Web siteleri ayrıca çevrimiçi oyun oynamak, film izlemek, müzik dinlemek vb. gibi bir eğlence aracı haline geldi.

Web nedir, ne işe yarar sorusunun cevabı:

•             Blog web sitesi – Çeşitli konularda bilgi sağlayın. Örnek: www./.../.com

•             Eğlence web sitesi – Film, video izleme, şarkı dinleme, oyun oynama (müzik videoları, filmler, komedi şovları vb. gibi farklı türlerde ücretsiz videolar)

•             Haber portalı - Okuyucuları dünya senaryosu hakkındaki en son haberlerle günceller.  (sağlık, dünya siyaseti, spor, kültür, gelecek vb. ile ilgili haberlerin yer aldığı bir haber sitesi)

•             Üyelik sitesi – Kayıtlı veya ücretli üyelere özel içerik sunar. (yalnızca ücretli üyelerin erişebildiği bir video ve film akışı sitesi).

•             Sosyal medya sitesi – Kullanıcıların diğer kullanıcılarla etkileşim kurmasına ve etkileşimde bulunmasına izin verin.  (insanların birbirleriyle bağlantı kurabileceği, iletişim kurabileceği ve fikirlerini paylaşabileceği bir sosyal ağ sitesi).

•             Eğitim web sitesi – Mevcut çeşitli kurslar hakkında bilgi sağlayan veya çevrimiçi öğrenme materyalleri sunan okulların, üniversitelerin veya bağımsız akademik kuruluşların web siteleri. Örnek (çeşitli lisans ve lisansüstü programlar)

•             Devlet web sitesi – Farklı türlerde bilgi ve hizmetler sağlar ve büyük ölçüde zaman kazandırır.  (sağlık, eğitim, pasaport vb. gibi çeşitli hükümet programları hakkında bilgi içeren bir hükümetin resmi web sitesi).

•             Arama motoru sitesi – Kullanıcıların web'de arama yapmasına ve faydalı sonuçlar almasına yardımcı olun.

Web tüm işlemlerinizi aynı ve tek bir çatıda yapacağınız işlemler bütününe verilen addır. Web nedir sorusuna böylelikle cevap vermiş olduk.