9 . Y ı l ı m ı z

Trendyol gibi site kurmak ne kadar?

Trendyol gibi site kurmak ne kadar?

Trendyol gibi site kurma ve geliştirmenin tam olarak maliyeti nedir? Bunun, çevrimiçi bir iş kurmak veya yalnızca çevrimiçi varlıkları aracılığıyla marka bilinirliğini artırmak isteyen herkes için ortaya çıkan ilk ve en önemli soru olduğunu düşünüyoruz. Bir web sitesi yapmanın oldukça kolay ve hızlı olduğuna inanılmaktadır. Aslında, her şey müşterinin ne tür bir siteye ihtiyacı olduğunu ne kadar iyi anladığına ve sürece kimlerin doğrudan dahil olacağına bağlıdır. Bu da örneğin Türkiye’nin en büyük e ticaret ürün şirketlerinden biri de Trendyol’dur. Trendyol gibi bir site kurmak, zorunlu aşamalardan oluşur ve bunları anlarsanız işin maliyetini ve süresini kolayca planlayabilirsiniz. İdeal olarak, Trendyol gibi bir site kurma projesi planlama ile başlar, yani sitenin ne için oluşturulduğunu, hangi hedef kitle için tasarlandığını ve kullanıcıların sitede hangi eylemleri gerçekleştirmesi gerektiğini belirlemekle başlar.

Maliyet farklı parametrelere bağlı olduğundan, bunun tek bir cevabı yoktur: Hedefiniz trendyol gibi site kurmak ise küçük bütçeler ayırmak yerine daha üst bütçeler ile profesyonel bir iş yapmanızı öneririz.

1.            Tasarım (genel konsept, stil, logo)

2.            Site yapısının ve işlevsel öğelerin geliştirilmesi (kodlama)

3.            Siteyi dolduracak içerik oluşturma (metin, resimler)

4.            Yayın (hosting seçimi, alan adı, arama motoru optimizasyonu, tanıtım)

5.            İşletme sırasında bakım ve teknik destek (örneğin, sitenin erişilemezliği ile ilgili sorunların çözülmesi)

Bu 5 ölçüte dikkat ederseniz trendyol gibi bir sayfa kurmanız daha da kolay hale gelecektir. Maliyetlerin tam miktarı, sitenin boyutuna ve karmaşıklığına bağlı olacaktır.

Trendyol; yemek, mağaza, hizmetler, kıyafetler, elektronik ürünler, yapı ürünleri, kozmetik vb. günlük yaşam hakkında minimum gerekli bilgileri içeren bir sayfadır. Sizi zaman kaybından kurtarmak için gerekli tüm verileri bir kerede verir. Dilediğiniz ürünü kategoriler sekmesinden bulmanıza imkân tanıyan ve Türkiye’nin en büyük e ticaret markası olan Trendyol gibi bir site kurmak için satış portföyünüzü belirlemelisiniz. İnternet sitenize müşterinin bağlantılarından ayrılması için bir geri bildirim formu yerleştirmelisiniz. Örneğin, küçük bir hizmet veya ürünün reklamını yapmak için uygundur (özel kargo taşımacılığı, yemek siparişi veya personel reklamı). Sınırsız sayıda sayfa içerebilen tam teşekküllü bir site olan Trendyol, alanında en güncel ürün platformuna sahiptir. Çok sayıda mal ve hizmetin reklamını yaparak bunları ayrıntılı olarak açıklar. Karmaşık dallı bir yapıya ve birçok bağlantıya sahiptir. Yürütmenin karmaşıklığına bağlı olarak, Trendyol gibi bir site geliştirme birkaç ay sürebilir, çalışma bir grup uzman tarafından yürütülür. Sitenin işlevselliğinin standardın ötesine geçtiğini anlarsanız, başlangıçta sipariş vermek için web siteleri oluşturanlara danışmak daha iyidir. Bu, gelecekte tekrar çalışmayı önlemeye ve doğru teknik özelliklerin ayarlanmasında zaman kazanmaya yardımcı olacaktır.

Trendyol gibi bir site kurmak için ek bütçe ayrılması önerilir, bütçeniz ne kadar yüksekse web sayfanızı o derecede kaliteli ve şematize hale getirirsiniz. Yaklaşık 2-3 milyon Türk Lirası gibi bir bütçe ile en üst düzeyde ve tüm işlevlere sahip firma web sitenizi kurabilirsiniz.