9 . Y ı l ı m ı z

Özel Tasarım E-Ticaret Sitesi 

Özel Tasarım E-Ticaret Sitesi 

İnternet ortamında ticaret yapmayı amaçlayan bireylerin kurdukları sitelere e –ticaret siteleri deniliyor. Özel tasarım e-ticaret sitesi de bireylerin kendilerini ve amaçlarını daha iyi bir şekilde ifade edebilmelerini sağlıyor. E-Ticaret siteleri günümüze baktığımız zaman oldukça yaygın bir hale gelmiş durumdadır. Bunun sebebi ise insanların artık birçok işini internet üzerinden gerçekleştirmesi, alışveriş ve ticareti online olarak gerçekleştirmesidir. Fiziksel olanına göre daha kolay ve karlı olması insanların online sisteme olan ilgisinin artış göstermesine vesile olmaktadır. Fiziksel anlamda göz önünde bulunan giderlerin pek çoğu internet üzerinden yapılan ticarette bulunmamaktadır. Bu sebepten ötürü pek çok giderden tasarruf yapabilme imkanını da sunmaktadır. İyi kurgulanmış ve özgün hale getirilmiş bir özel tasarım E-Ticaret sitesi sahibine yüksek kazançlar sağlayabilmektedir.  

Özel Tasarım E-Ticaret Sitesinin Avantajları 

Geleneksel yönden gerçekleştirilen ticaretlerde ticaret sahibini sınırlı bir hale getiren pek çok faktörün varlığından söz edebiliriz. Mesela çalışma saatleri internet işlemlerine göre kısıtlı haldedir. Aynı zamanda reklam giderleri de bir hayli yüksek olabilmektedir. Bu reklamların sonucu ise geri dönüşüm konusunda sınırlılık çizmektedir. Kısacası istenilene ulaşmak güç olmaktadır. Özel tasarım E-Ticaret sitesi varsa bu bahsettiğimiz dezavantaj içeren durumlardan uzak olacaksınız.  

Günün her saati ve haftanın her günü çalışan bir işletmeye sahip olmak istiyorsanız özel tasarım E-Ticaret sitesi kullanımı tam size göre bir tercih olacaktır. Üstelik personel ve diğer giderleri de karşılamak zorunda kalmayacağınız için pek çok yönden kazançlı olabileceksiniz. Hedeflemiş olduğunuz kitleyle buluşmak için yüksek maliyetli reklam bütçeleri ayırmanıza da gerek kalmayacaktır ve bu sayede daha rahatlayacaksınız. İnternet üzerinden verilen reklam bütçeleri, normalle kıyaslandığı zaman daha düşük olmaktadır. Aynı zamanda internet sitenizde ücretsiz bir şekilde de reklam verebilmeniz mümkün olacaktır. Belirli bir ücret karşılığında reklam geliri dahi elde edebilirsiniz, bu da sizin adınızın daha iyi bir şekilde duyulmasına vesile olacaktır. Daha çok ürün seçeneğini müşterilerinize E-Ticaret yoluyla sunabilmeniz mümkündür. Üstelik depo ve teşhir alanlarına da gerek duyulmayacaktır. İnternet sitesinde sınırsız bir şekilde teşhir alanına sahip olduğunuz için düzenleme derdiniz de olmayacaktır. Sergilemiş olduğunuz ürünün hakkında detaylı bir bilgilendirme yazısı hazırlayarak kendinizi dijital ortamda ifade edebilirsiniz. Müşterilerinizin ürünleriniz ile alakalı bilgi sahibi olmasına da zemin hazırlamış olursunuz. Bu durumda stok ve maliyet bilgilerinizi de kolay bir şekilde kontrol edebilir, kontrol altında tutabilirsiniz. Sitenize entegre edilebilen yazılımların sayesinde ürün satışlarınızdan anında haberdar olabilirsiniz. Maliyet artışları da işinizi etkilemeyecektir. Online ortamda dalgalanmalar nadir olacaktır ve bu durum sizi etkilemeyecektir. Fiyat artışlarının sizi etkilemiyor olması, işinize daha motivasyonla devam etmenize zemin hazırlayacaktır.  

Özel Tasarım ile Hedef Kitleye Ulaşma

Firmaların ticari faaliyetlerine göz gezdirdiğimiz zaman birbirinden farklı olduğunu görebilmekteyiz. Farklı ticari alanlar, birbirinden bağımsız çözümler gerektirdiği için özgünlük son derece büyük önem taşımaktadır. Online ortamda yaptıracağınız sitede size özel çözümlerin var olması gerekmektedir. Bu noktada uzman web sitesi tasarımını gerçekleştiren profesyonel bireylerden hizmet almak çok daha mantıklı olacaktır. Özellikle de firmalara yönelik olarak hazır hale getirilen internet sitelerinde ara yüz oldukça büyük önem taşımaktadır. Fiziksel mağazalardaki vitrin örneklerinde de olduğu gibi sanal ortamlarda da ara yüz firmanın görünen tarafı olarak düşünülebilir. Bir tür vitrin görevi gördüğünü dile getirebiliriz. Yapılan araştırmalara  baktığımız zaman insanların görsele daha fazla önem verdikleri aşikar olan bir durumdur. Bundan dolayı özel olarak yaptırılacak  olan görsel içerikler kazanç anlamında büyük fayda sağlayacaktır. Potansiyel müşteri adaylarını özel tasarımlar etkilemektedir. Onları sürekli müşteri haline getirmek özel tasarım E-Ticaret sitesi ile gerçekleştirilmektedir.  

Butik E-Ticaret Siteleri 

Yazılımları yapılan E-Ticaretleri olduğu için bu durumda özel tasarımın önemi daha da büyük hale gelmektedir. E-Ticaret sistemi içerisinde yer alacak özellikler ve bu özellikler bazındaki tasarımlar tam anlamı ile kullanıcıların istek ve taleplerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. 

Türkiye’ de ve bütün dünya genelinde E-Ticaret hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bunun nedeni bireylerin ve firmaların E-Ticaret sistemi ihtiyaçlarını karşılama yönünde attıkları adımların ücretsiz bir halde olması ya da paket sistemi şeklinde olmasıdır. Buna rağmen birçok kişi ve firma bu hazır paketler veya ücretsiz haldeki yazılımların ilk kısımda düşük ücretleri nedeni ile tercih etmektedirler. İlerleyen dönemlerde bu tip E-Ticaret sistemlerinde güncelleme gerekmektedir. Geliştirme problemleri ve kullanım zorlukları ya da ihtiyaç bazındaki özellikleri entegre etme sorunları olacaktır. Bu entegrasyonların maliyetleri sebebi ile daha farklı ve özel çözümlere yönelmek gereklilik arz etmektedir ve sonuç olarak daha sağlıklı bir durum oluşturmaktadır. Farklılıkların istendiği aşamada doğru bir şekilde ilerleyiş sağlanamadığı taktirde bazı istenmeyen problemler ve engeller meydana gelebilecektir. Bunun için özel tasarım E-Ticaret sitesi için dikkatli bir seçim yapmak, profesyonellerden yardım almak gerekmektedir.  

Firmalara özel, butik E-Ticaret sistemlerinin en önem arz eden özelliği ve avantajlı yönü en başından beri istenilen özelliklerde ve tasarımlarda bir şeyler geliştirebilmektir. Bir E-Ticaret sistemine sahip olmanız yeterli olacaktır. Bu tarz sistemler sıfırdan veya tercih ettiğiniz ve belirlediğiniz özelliklere uygun bir şekilde kütüphaneler kullanılarak yazılmaktadır. Devam eden zamanlarda ilave özelliklerin de uygulanması geliştirilmeye açık olduğu için başka avantajlar da sunabilmektedir.  

Butik E-Ticaret sistemleri özel anlamda hazırlanmaları sebebi ile başlangıç maliyetleri yönünden değerlendirildiği zaman yüksek maliyetli gibi gözükebilmektedir. Uzun vadeli bir şekilde olaya bakıldığı zaman uygun geliştirmeler ile birlikte senelerce kullanılması mümkün olan sistemler ortaya çıkabilmektedir. Doğru firma ile çalışmak yeterli olacaktır. Teknik destek hususunda sorun yaşayamayacağınız sistemlerden faydalanmanız gerekiyor. Bu nedenler ile uzun vadede daha ekonomik bir durum dahi ortaya çıkabilecektir. Piyasada mevcut olan paket E-Ticaret sistemlerinin başlangıç maliyetleri son derece düşük görülebilmektedir. Özellikleri tam anlaşılamadan alınan paketler, ilave başka paketlere yönlendirmeye de zemin hazırlayacaktır. Bu yüzden paket seçiminde bulunurken temkinli davranmak ve bilgilendirmelerden mahrum kalmamak gerekmektedir.  

Özel tasarım E-Ticaret sitesi noktasında bilgilere hakim olmak daha sağlıklı bir ilerleyiş için önem taşır. Ancak bunun yanında hizmet alacağınız firmanın da profesyonel bir şekilde çalışma göstermesi gerekmektedir. Online üzerinde artış gösteren isteklerin doğrultusunda bu yönde hizmet sunan ancak profesyonellikten uzak bir halde çalışan çok fazla firmayla karşılaşabilirsiniz. Bu durum size herhangi bir kazanç ya da fayda sağlamayacaktır. O yüzden kaliteden taviz vermeden çalışmalarını gerçekleştiren bir firmayla anlaşma sağlamanız mantıklı bir karar olacaktır.