9 . Y ı l ı m ı z

Kendi kişisel web sitesi nasıl yapılır?

Kendi kişisel web sitesi nasıl yapılır?

Kişisel bir web sitesi, sizi ve çalışmalarınızı sergileyen, kolayca erişilebilen bir bilgi ve medya deposudur. Ayrıca giderek dijitalleşen dünyada bilgili ve uyumlu olduğunuzu göstermenin harika bir yoludur. Bu nedenle kendi kişisel web sitenizi en kısa sürede kurmalısınız.

İçeriği ve ne yazacağınızı düşünmeye başlamadan önce, kişisel web siteniz için bazı hedefleriniz olmalıdır. Kendi kişisel web sitesi nasıl yapılır? Neden bir tane web sitesi yaratıyorsunuz ve ne elde etmek istiyorsunuz?

Çoğu insan genellikle bir sosyal medya varlığı oluşturmaya odaklanır, ancak önce kişisel web sitenizin amacına karar vermek de aynı derecede önemlidir ki bu daha sonra diğer kanallarda paylaştığınız içeriği bilgilendirecektir...

İlk önce düşünmeniz gereken bazı faktörler şunlardır: Hedef kitleniz kim olacak? Onlara nasıl hitap edeceksiniz? Kendi kişisel web sitesi ile kimlere nasıl bir farkındalık yaratacaksınız?

Kişisel web sitesi için biraz araştırma yapın ve ayırt edici olan neler sunabileceğinizi düşünün.

Kendi kişisel web sitenizin amacına karar verdikten sonra, ziyaretçilerinizin sizi bulmasına yardımcı olacak kendi kişisel web sitenizin adresi olan alan adınızı seçmenin zamanı geldi.

Bu noktayı yakalarsanız, insanların web sitenizi hatırlamaları daha olası olacaktır; bu, iş başvuruları söz konusu olduğunda çok önemlidir. Profesyonel veya portföy nedenleriyle bir kendi kişisel web sitesi oluşturuyorsanız, benzersiz bir şey seçin, ancak bu aynı zamanda kullanıcı dostu olacak ve gezinmesi kolay olacaktır. Kendi kişisel web sitesi kurarken ilham almak için benzer içeriğe sahip diğerlerine göz atın, ancak ideal olarak size hitap eden ve benzersiz içerik ihtiyaçlarınıza uyan bir şablon seçin. Tek sayfalık bir web sitesi mi yoksa çok sayfalı bir web sitesi mi oluşturacağınızı düşünün

Bir şablon seçtikten sonra, web sitenizi görseller, içerik ve daha fazlasıyla toplamaya başlayabilirsiniz. Bu, birlikte çalıştığınız oluşturucuya bağlı olarak değişebilir, ancak sık kullanılanlardan üçünün tümü, içeriği kolayca taşımanıza olanak tanıyan sürükle ve bırak özelleştirmesi sunar. Kendi kişisel web sitenizi daha da çekici hale getirecek uygulamaları şimdi eklemeye başlamanızı öneririz.

Kişisel bir web sitesini nasıl başlatacağınıza ilişkin adımlar;

1.            Kişisel Web Siteniz İçin Net Bir Hedef Belirleyin

2.            Alan Adı Satın Alın

3.            Bir Web Sitesi Oluşturucu Seçin

4.            Sevdiğiniz Bir Şablon Bulun

5.            Web Sitenizin İçeriğini Ekleyin

6.            Uygulamaları Yükle

7.            Web Sitenizi Görün

8.            Bilgilerinizi ve favori fotoğraflarınızı çekmek için sosyal medya hesaplarınızı bağlayın.

9. Kendi kişisel web sitesi için bir stil seçin ve akıllı web sitesi oluşturucumuz hepsini sizin için bir araya getirir.

10.          Kendi kişisel web sitenizi koruyun veya kişisel, özel bir alan adı ayırmak için yükseltin.

11.          Herhangi bir kodlamaya gerek duymadan metninizi kolayca düzenleyin veya istediğiniz zaman yeni fotoğraflar ekleyin.

12.          Arama motoru sıralamanızı iyileştirmek ve başarınızı takip etmek için araçlarımızı kullanın.

Böylelikle kendi kişisel web sitenizi yapmış olursunuz.