9 . Y ı l ı m ı z

Şirket İnfo Mail Açma

İnfo Mail Açma 

[email protected] Bir şirketiniz varsa, şirketinizdeki herkesin alan adınızı içeren ([email protected]) şahsi bir e-posta adresine haiz olması gerekir. Bu, ustalaşmış görünmeniz için bir gerekliliktir. Diyelim ki, bütün çalışanlarınız adına kurumsal bir e-posta adresi açtınız ve bu gerekliliği yerine getirdiniz.  

Kurumsal firmanıza özel alan adı ve mailiniz olsun

istiyorsanız hemen bize ulaşın 

 

Kurumsal e-posta adresinin avantajları

  1. Şirketinize prestij kazandırır.
  2. Daha ulaşılabilir olur
  3. Markanız akılda kalıcı olur.
  4. Yeni e-posta hesabı oluşturabilirsiniz.
  5. Personel isimleri ile e-posta oluşturabilirsiniz.
  6. Kişisel verileri koruma kanunu (KVKK) için uygundur.

 

İnfo Mail Nasıl Açılır? 

Şirket e-posta’sı açmak için bir alan adına sahip olmanız oldukça büyük önem taşımaktadır. Daha sonra e-posta adreslerinizi kuracağınız zaman bir servisten destek almanız gerekli olabilmektedir. Seçiminiz Uzman Posta gibi yerli ve emin bir kurumsal e-posta hizmetiyse, Uzman Posta paneli vasıtasıyla istediğiniz zaman şirketinizin alan adınıza bağlı yeni e-posta hesapları açabilirsiniz. Şirket İnfo Mail Açma konusunda faydalı bir şekilde çalışma gösterildikten sonra daha iyi bir sonuç alınacaktır.

 Posta paneline giriş için aşağıdaki adımları takip ederek çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz. Uzman Posta’nın yönetim paneline panel.Uzmanposta.Com adresi üzerinden giriş yaparak işlemlerinize devam edebilirsiniz. Kullanmak istediğiniz dil Türkçe ise eğer kullanıcı ismi ve giz yazı bölümlerine doldurarak giriş yapın. Dil seçimini Türkçe haricinde bir dil yapmak istiyorsanız eğer, sağ üst köşedeki “dil simgesine” tıklayınız. Sonrasında size uygun olan dili seçebilirsiniz. 

Şirketiniz için Maili Nasıl Açılır

Profesyonel bir firmanın bazı farklı detaylardan doğan tanımları olabilmektedir. Her insanın internet sayfası ve alan ismi ile birlikte bir mail sahibi olmak fikrinin yer aldığını söylemek yanlış olmayacaktır. İnfo maili şeklinde isimlere sahip olan şirket mailleri olmaktadır. Bir şirket ya da şahıs olarak kurumsal bir yapıya sahip olduğu bu yönden görülmektedir. Önemli bir yeri bulunması ile birlikte şirket mailinin nasıl açılacağı konusunda bilgi bulunması gerekiyor. İhtiyaç ve gereksinim göz ardı edilmemelidir. 

İsterseniz freelance bir çalışan olun isterseniz talep eden bir kurumsal firma olmanın bir önemi yoktur. Bir işletmeye sahip olan müşteriler ile kurmuş olduğunuz iletişimlerde bir şirket maili daha resmi ve kuvvetli bir yapıya sahip olduğunuzu net bir şekilde hedef kitleye yansıtacaktır. İş iletişimi konusunda hukuksal sorunlar ve problemler olabilmektedir.

Resmi bir hale getirecek şekilde mail ile haberleşmek her zaman yarar sağlayabilecektir. Bu hususta da profesyonel ve etkili bir info mail açmak kurumsal amaca yaklaşma konusunda büyük fayda sağlayacaktır. İnfo mail açma, hassaslık gerektirdiği için sağlıklı bir şekilde devam edilmesine vesile olacaktır.  

Şirket Maili için İhtiyaçlar 

Bir firma mailine sahip olabilmeniz için öncelikli olarak adınıza domain kaydı gerçekleştirilmiş olması, bir internet sayfasının açılması için gerekli görülen bir ayrıntıdır. Yani şirket maili için bir tek ihtiyaç yeterli olmayacaktır.

Birlikte bu web sayfasının açılması yönünden de normal olarak domain bir kaydı yapılma olması gerekir. Dosyalarınızın bir yerde saklanabileceği bir hosting hizmeti alınması icap etmektedir. Domain haiz olduğu uzantı ile birlikte internet tarayıcılarında ki adres satırına yazılan bir web sayfası isminiz olarak tanımlanacaktır. Bunun yanı sıra hosting, günün her saati uzantısı sağlanabilecektir. 

  Bir firma mailine sahip olmak istediğinizde, normal olarak ki yapacağınız tüm işlemler ve karşılayacağınız ihtiyaçlar için bir maliyet ortaya çıkacaktır. Şirket maili, info mail veya ad-soyadı mail gibi değişik ifadelere sahip olan bu e-posta kullanması için sadece bu mevzuda hizmet alabileceğiniz platformlar bulunduğu benzer biçimde bahsedildiği şekilde bir domain ve hosting alarak kendi web sayfanız sayesinde de bu mail kullanımına ulaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda Atak Domain üzerinden de gerçekleştirebileceğiniz için işlemlerde benzer biçimde seçmiş olduğunuz durumlardan faydalanabilirsiniz.

  Bir firma maili sahibi olmak istediğinizde yapacağınız en mühim adımlardan birisi en önce bir internet sayfası sahip olmalıdır. Bu açıdan bir web sayfası kurulumu gerçekleştirmek için ilk önce şirketiniz yada şahsınız için bir domain belirlemeniz ve bu domaini adınıza kayıt etmeniz gerekecektir.  

Domain kayıt işlemlerini Atak Domain üstünde gerçekleştirdikten sonrasında aynı anda seçtiğiniz hosting paketi ile beraber bir sene veya daha uzun sürede kiralama işlemleri yapılarak, bir internet sayfası kurulumu için ihtiyaç duyulan bütün gereksinimler elde edilebilir. Bu noktada hem domain bununla birlikte hosting açısından Atak Domain yardımıyla çok müsait rakamlar ile ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonrasında bir sonraki hiyerarşi için artık bir internet sayfası kurulumu yapmanız gerekecektir. 

Kolaylık ile kurulumunu gerçekleştirdiğiniz firma maili hesaplarınıza erişim işlemlerini de yine bilgisayarlar veya telefonlarda internet bağlantısı ile tarayıcı üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. Bu hususi mail adreslerine Outlook benzer biçimde masaüstü uygulamaları veya zeki telefonlarda bulunan mail uygulamaları yardımıyla oldukça kolay bir halde ulaşılabilir. Hatta bu adresler Gmail ya da Outlook benzer biçimde servisler ile bağlantılı biçimde de kullanılabilir. 

Örnek olarak web tarayıcısı üstünden firma mailine ulaşmak istediğinizde, adres satırına öncelikle domain bilginizi yazarak sonuna “:2096” (benimsirketim.com:2096) eklemeniz sayesinde doğrudan olarak maile ulaşılabilir. Çünkü bahsini yapmış olduğumuz bu adres satırı, sayfanızın mail yönetimine de ulaşmanıza kolaylık sunacaktır.  

Şirket Mailini Masaüstü Uygulamalarında Kullanma Şekli 

CPanel vasıtası ile firma mailinize web tarayıcısı üstünde kolaylıkla ulaşabilseniz de size gelen mailler ile alakalı bildirim alma imkanınız bulunmaz.

 Bu sebepten dolayı bilgisayarlarda masaüstü uygulamalar bulunmaktadır. Yine de CPanel üzerinden de firma mailine ulaşmak açısından adres satırına önce de domain sonrasında ise farklı bir yazılım gerçekleştirerek mailinize ulaşımda kolaylık elde edebilirsiniz. Sonraki aşamadan bahsedecek olursak, sağ üst kısımda mail adresinin yanında ise oluşturulan menü içerisinde posta istemcisi yapılandırma seçeneğini sunacaktır. Bu seçenek ile birlikte oluşturulan listenin içerisinde uygulamalarda mail kurulumunun yapılması sağlanır. Hesap ekleme işlemi bu sayede gerçekleştirebilirsiniz.  

Eğer seçilen uygulamada otomatik keşif veya yapılandırma yer almıyorsa, SSL/TLS üzerinden IMAP veya SSL/TLS üstünden POP3 seçenekleri aracılığıyla oluşturulan pencerede bilgisayara indirilecek yapılandırma dosyası kullanılarak otomatik yapılandırma sağlanabilir.  Birçok avantajı içerisinde barındırdığından dolayı info mail açma sıklıkla tercih edilen bir durum haline gelmiştir. İnsanlar artık diret bu yönden hizmet almak istemektedir.

Profesyonel bir destek alındıktan sonra işleyiş noktasında birçok avantajı beraberinde getiren noktalara adım atabilirsiniz. Profesyonellik bu konuda her şeyden önce gelmektedir.