9 . Y ı l ı m ı z

En iyi web sitesi nasıl olmalı?

En iyi web sitesi nasıl olmalı?

İlginç bir gerçek şu ki, bugün internette 1 milyardan fazla web sitesi var. Bu kadar büyük bir sayı arasında öne çıkmak o kadar kolay değil, şirketin web sitesi genellikle potansiyel müşterilerinin gördüğü tek şey. Bu nedenle en iyi web sitesi nasıl olmalı konusu çok önem arz etmektedir. İlk olarak sayfa trafiği çekmek kendi başına kolay bir iş değildir ve ziyaretçilerin sitede kalmasını sağlamak daha da zordur. Marka, bir şirketin müşterilerinin gözünde nasıl göründüğüdür. Her şey algıyı etkiler. Bu yüzden en iyi web sitesi kurup ön plana çıkmanın ve kendi markanızı yaratmanın bir yolunu bulmanız gerekiyor. En iyi web sitesi tasarlanırken logo veya web sitesi için bir yazı tipi seçerken, her zaman algısal özellikler yerine okunabilirliği tercih etmelisiniz.  En iyi web sitesi tasarlanırken, en önemli bir tasarım öğesi de görüntülerdir. Ve bu alanda yapılan birçok hata var. İyi görseller, ziyaretçinin gözünde içeriğe değer katar. Ek olarak, resimler çok büyük olmamalıdır, aksi takdirde site yavaşlar, bu da genel kullanılabilirliği olumsuz etkiler. Tüm bu özellikleri optimize etmenin en basit yolu, görüntüleri sıkıştırmak ve gereksiz görüntüleri atmaktır. Sayfa, iletişim kanallarını yükler, bu nedenle yalnızca gerçekten önemli görüntüler kullanılmalıdır.

En iyi web sitesinin teknik unsurları şunları içermelidir:

•             mobil cihazlara uyarlanabilirlik ve kullanım kolaylığı;

•             yüksek indirme hızı;

•             arama motoru optimizasyonu (SEO);

•             SSL şifrelemesi;

•             Site tasarımı.

Her şeyden önce, sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını anlamanız gerekir. Herhangi bir görsel veya yazı tasarımı, akıllı telefonda kötü görünüyorsa, mobil sürüm üzerinde daha çok çalışmanız gerekir. En iyi web sitenizde, bir sitenin arama robotu tarafından uyarlanabilir olarak kabul edilip edilmeyeceğini kontrol etmelisiniz.

Yapılan bir araştırmaya göre internet kullanıcılarının neredeyse yarısı ilgilendikleri en iyi web sitesinin iki saniye veya daha kısa sürede yüklenmesini bekliyor ve bu üç saniye içinde gerçekleşmezse siteden ayrılıyorlar. Bu nedenle en iyi web sitesi tasarlanırken mutlaka sayfa yüklenme hızına dikkat etmelisiniz.

Ayrıca internetten alışveriş yapanların %79'u, site performans sorunlarıyla karşılaşırlarsa gelecekte oradan alışveriş yapmayacağını ve yaklaşık %44'ü de olumsuz deneyimlerini arkadaşlarına anlatacağını söylüyor. Bu nedenle, yavaş bir siteniz varsa, bu ciddi sorunlara yol açabilir.

İyi bir site, arama motorları tarafından iyi bir şekilde indekslenmelidir. Her şey doğru yapılırsa, sürekli yeni ziyaretçi akışı elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra en iyi web siteniz kurulduktan sonra hedef kitlesini belirlemelisiniz. Anahtar kelimeler iyi seçilmeli ve optimizasyon tüm web site sayfası düzeyince yapılmalıdır. Arama motoru iyi endekslenmiş olmalıdır, sitenin arama sonuçlarında çıkabilir olması gerekmektedir. Ek olarak adres çubuğundaki https’ye dikkat edilmeli, güvenliğe önem verilmelidir. Böylelikle en iyi web sitesini kurabilme imkanınız elinizde olacaktır.