9 . Y ı l ı m ı z

E ticaret sitesi nasıl yapılır?

E ticaret sitesi nasıl yapılır?

E ticaret sitesi, küçük ve büyük işletmeler için bir yaşam biçimine dönüştü ve sizin ve benim gibi günlük tüketiciler için anında alışveriş deneyimi sağladı. Bir ürün icat etme veya yaratıcı yeni bir iş fikri başlatma konusundaki en önemli faktör haline gelmiştir. Hepimiz bir e ticaret sitesinin, mağaza yaratmanın amacını biliyoruz: bir işletme sahibi olmak ve para kazanmaktır. Günümüzde çevrimiçi satışların son birkaç on yılda nasıl istikrarlı bir şekilde büyüdüğü göz önüne alındığında, bize tüm çevrimiçi sektörlerde yeni girişler için yer olduğunu gösteriyor.

Çevrimiçi e ticaret sitesi yapımı sürecini tamamlamanın net bir yolu yoktur. Ancak, site oluşturma işleminizi hızlandırmanıza yardımcı olacak birkaç püf noktası ve bu konuda sizlere aracı öneriyoruz. Ayrıca aşağıdaki unsurlarla başlamanızı öneririz: web hosting, web sitesi oluşturucu, alan adı, site teması, eklentiler, uzantılar, e-ticaret topluluğu gibi.

Bir e ticaret sitesi kurmayı öğrenmenin ilk adımı doğru platformu bulmaktır.

Hizmet yazılımı çözümlerinden bağımsız platformlara kadar çeşitli seçenekler vardır. Amaç, çevrimiçi bir satıcı olarak neye ihtiyacınız olduğunu ve ne tür bir web sitesi kullanmayı planladığınızı bulmaktır. Örneğin, yeni buluşunuzu satmak, yalnızca hızlı barındırma ve uygun pazarlama ile basit bir web sitesi gerektirir. Ancak binlerce ürünün ticaretini yapmayı planlıyorsanız, büyük kataloglar için bir platforma ve temaya ihtiyacınız olacaktır.

Aylık ücret ödediğiniz ve eksiksiz e-ticaret araçları paketine eriştiğiniz, hizmet platformu olarak hepsi bir arada bir yazılım tercih etmelisiniz. Bu başlangıç için idealdir. Uygun fiyatlı, yeni başlayanlar için kolay ve genişletmesi kolay olan bir e ticaret sitesi seçilmesi en uygun olandır.

Artık bir e-ticaret platformu seçtiğinize göre, hesabınızı oluşturmak için o şirketin web sitesine gidin. Kişisel bilgilerinizi, e posta adresinizi girin ve bir şifre oluşturun. E ticaret sitesi için bir mağaza adı düşünün. Henüz bir seçenek belirlemediyseniz bunu daha sonra değiştirebilirsiniz. Bundan sonra, Mağazanızı Oluşturun düğmesini tıklayın. Çevrimiçi işletmenizle ilgili bilgileri ve ad, adres, şehir ve telefon numarası gibi kişisel bilgileri girin. Devam etmek için "Mağazama Giriş Yap" düğmesini tıklayın. Dikkat etmeniz gereken ilk şey, bir ürün eklemektir. Açıkçası, istediğiniz kadar ürün ekleyebilirsiniz. Böylelikle ileriki yıllarda portföyünüz ile fazla miktarda ürün satıp ticareti üzerinden yapabileceğiniz e ticaret siteniz hazır olacaktır.

E ticaret sitesi ile neler kazanırsınız?

•             Müşterilerden siparişler gelir, müşteriler sizi tanır.

•             Mağazanızda oluşturduğunuz ve sattığınız ürünleri sürekli olarak incelersiniz. E ticaret sitenizde ürün analizleri yaparsınız.

•             Müşteriler ve iletişim bilgilerine ulaşırsınız, hızlı kargolama yaparsınız.

•             Satışlarınız ve site ziyaretçileriniz gibi analitikler elinizde olur.

•             Marketing gibi sosyal medya ve e-posta pazarlama araçları ve daha fazlasını kullanabilirsiniz.

•             İndirimlerle müşterileri e ticaret sitenize yöneltirsiniz.

•             Sitenizin işlevselliğini artıran uygulamalardan faydalanırsınız.

•             Satış kanallarına sahip olursunuz.

E ticaret sitesi en pratik şekilde böyle tasarlanır ve faydaları çok fazladır.