9 . Y ı l ı m ı z

E ticaret sitesi kurmak için ne gerekli?

İnternet hayatımızın her alanını etkiliyor. Sosyalleşme, eğlence, çalışma ve araştırma için kullanıyoruz. Alışveriş için de e ticaret sitesini kullanıyoruz.

Artık sadece internetin olduğu bir dünyayı bilen bir yetişkin kuşağı var ve onlar ve onları takip eden nesiller daha fazla para harcadıkça e-ticaret büyümeye devam edecek. Şu anda, alışveriş yapanların neredeyse yarısı, ürünleri satın almadan önce araştırmak için internet ve sosyal ağları kullanıyor.

E-ticaret maceranıza başlamadan önce, bir marka adına karar vermeniz gerekiyor. Bu marka, web siteniz için seçip satın aldığınız alan adına yansıyacak. Yepyeni bir e-ticaret sitesi kurarken göz önünde bulundurmanız gereken faktörler vardır.

1.            Bir markaya karar vermelisiniz.

2.            Alan adınızı güvenli hale getirmelisiniz.

3.            Doğru bir e ticaret sitesi platformu seçmelisiniz.

4.            Güvenli bir sertifika seçmelisiniz.

5.            Doğru bir paket seçmelisiniz.

6.            İnternet sayfanızı güvenli hale getirmelisiniz.

7.            Bir ödeme hizmeti sağlayıcısı seçmelisiniz.

8.            Şartlar ve koşulları iyice anlamalı ve uygulamalısınız.

9.            Devam eden dijital pazarlamaya ayak uydurmalısınız.

Markanızı oluştururken size yardımcı olacak bazı temel adımları burada bulabilirsiniz.

1.            Hedef kitlenizi araştırın ve ana rakiplerinizi belirleyin

2.            Odak noktanıza ve kişiliğinize karar verin

3.            İşletme adını seçin

4.            Bir marka vaadi oluşturun

5.            Markanın görünümünü oluşturun (logo, renkler, yazı tipi)

6.            Markanızı dijital üzerine dağıtın

E ticaret sitesi kurarken: alan adları, barındırma şirketleri veya alan adı kayıt şirketleri aracılığıyla satın alınabilir. Birçok e ticaret şirketi kendi web oluşturucu paketlerini de sunar, bu nedenle çok fazla araştırma yapmaya hazır hale gelmelisiniz. E ticaret sitesi kurarken bu aşamada sadece markanızın alan adını güvenceye almak istiyorsanız bunu tercih edebilirsiniz. Alan adınızı daha sonraki bir tarihte başka bir sağlayıcıya taşıma seçeneğiniz her zaman vardır. Bu aşamada önemli olan istediğiniz güvenli alan adıdır.

Web sitenizin yayınlanacağı doğru e-ticaret platformunu seçmek çok önemli bir karardır. Taşınacak binlerce ürününüz varsa platformu daha sonraki bir tarihte değiştirmek çok zaman alıcı ve pahalı bir işlem olabilir.

Kullanıma hazır yazılım:

E ticaret sitesi için hazır çözümler mevcuttur ve güçlü teknik bilgiye sahip biri tarafından kurulabilir. Tipik olarak, e ticaret sitesi kurulum için daha yüksek düzeyde bir teknik beceri gerekir ve bu da platformun özelleştirilmesi yolunda çok daha fazlasını sağlar.

E ticaret sitesi kurarken SSL sertifikalarının artık önemli bir gereklilik olmasının temel nedenleri:

•             Sertifika, web sunucusu ile kullanıcıların tarayıcısı arasında güvenli, şifreli bir bağlantı oluşturur ve böylece kullanıcı bilgilerini korur

•             Adres çubuğunda güven (ve bir 'asma kilit') görüntüler

•             Hassas kullanıcı bilgilerinin ele geçirilmesini önler

•             Tüm temel alan ve alt alan adlarını koruyacaktır

•             Yalnızca işlem ziyaretleri için değil, tüm web trafiği için tercih edilen protokoldür

E ticaret sitenizi satış yaptığınız ülkede barındırmak, web sitesinin ne kadar hızlı yüklendiğini etkileyebilir. E ticaret sitesi kurmuş ve çok uluslu bir pazara satış yapıyorsanız, sitenizi farklı hedef ülkelerde yerelleştirmeye yardımcı olması için bir içerik dağıtım ağı (CDN) kullanmayı düşünün.

E ticaret sitesi kurulumunda istenecek temel bilgiler şunları içerir:

•             İş planı

•             İnternet sitesi

•             Ürün ve hizmetlere genel bakış

•             Anahtar tedarikçilerin ayrıntıları

•             Teslimat provizyonu

•             Çevrimiçi hüküm ve koşulların bir kopyası

 

E ticaret sitesi kurmak ne kadar?

Bir e-ticaret sitesi kurmak ne kadar, maliyetini bilmek önemlidir. Bunun nedeni yeni çevrim içi iş fikrinizi başlatmak için ihtiyaç duyacağınız yatırımı hesaplamınıza yardımcı olur. E-Ticaret sektörü inanılmaz bir hızla büyüyor. Her gün yeni çevrimiçi mağazalar ortaya çıkıyor ve muhtemelen iş alanınızda önemli bir rekabet olacak. Tasarım burada devreye giriyor. Web sitenize profesyonel ve müşteri odaklı bir tasarım vermek, rekabette öne geçmenize yardımcı olur.

Buradaki zorluk, bir e-Ticaret web sitesi oluşturmaya dahil olan birçok faktörün bulunması ve bunların hepsinin işletmenizin genel maliyetini etkilemesidir. Mağaza sahipleri ayrıca ek özellikler, öncelikli destek ve benzersiz düzenler ile gelen premium tasarımları da satın alabilir. Tabii ki, özel özelliklere sahip sıfırdan tamamen özel bir şablon tasarlaması için bir geliştirici de tutabilirsiniz.

Bir e-Ticaret web sitesi oluşturmanın maliyetini hesaplamanın en iyi yolu, iş gereksinimlerinize göre ihtiyaç duyacağınız farklı e-ticaret platformlarını, araçları, eklentileri ve ek hizmetleri karşılaştırmaktır. İhtiyacınız olan özelliklere ve geliştiricinizin uzmanlığına bağlı olarak özel bir tema çok pahalı olabilir. Özel bir web sitesi geliştirmenin toplam maliyeti, ortalama büyüklükte bir e-ticaret işletmesi için 1500 Türk lirasından 6000 Türk lirasına kadar başlayabilir. e-Ticaret mağazanız için başlangıç noktası olarak kullanabileceğiniz hazır şablonlar sunar. Ayrıca düzeni, renkleri ve diğer ayarları özelleştirmek için yerleşik araçlar sunar.

Size bir e-ticaret sitesi kurmanın doğru maliyetini vermenin tek yolu budur.

Çevrimiçi mağaza oluşturmak için kullanabileceğiniz birçok farklı e-ticaret yazılımı ve platformu vardır.

E-Ticaret barındırma söz konusu olduğunda, e-Ticaret projeleriniz için izleyebileceğiniz iki yol vardır. Her birinin farklı maliyetleri ve teknik gereksinimleri vardır.

İkisine de bir göz atalım.

1. Kendi Kendine Barındırılan e-Ticaret Web Sitesi için Barındırma Maliyetleri

Kendi kendine barındırılan bir e-ticaret sitesinin avantajları şunlardır:

•             E-Ticaret sitenizi istediğiniz gibi oluşturma özgürlüğüne sahip olursunuz.

•             Yalnızca ihtiyacınız olanı ödeyerek bir ton paradan tasarruf edebilirsiniz.

•             Sınırsız satış yapabilir, sınırsız ürün ekleyebilir, dilediğiniz ödeme platformunu kullanabilirsiniz.

2. e-Ticaret Platformları için Barındırma Maliyetleri

•             SaaS (Hizmet Olarak Yazılım) olarak sunulan e-ticaret platformları, yazılım yüklemenizi, yönetmenizi veya kendiniz barındırmanızı gerektirmez.

•             Web sitenizin hosting fiyatı yazılıma dahildir.

Her iki platform için de her plan, gözden geçirmeniz gereken farklı özelliklerle birlikte gelir, böylece ihtiyaçlarınız için doğru planı seçebilirsiniz. E ticaret sitesine yeni başlayanların çoğu, bir e-Ticaret platformu seçerken ödeme işlem ücretlerine bakmaz. Fakat bunun işletmeniz üzerinde ciddi bir etkisi olabilir çünkü maliyetlerinizi önemli ölçüde artıracak ve karınızı düşürecektir. E ticaret web sitesi işlem ücretlerini yalnızca seçtiğiniz ödeme ağ geçidi hizmetine ödeyeceksiniz. Her birinin farklı bölgeler, para birimleri ve hizmetler için farklı oranları vardır. Ödeme işlem ücretleri, ödeme ağ geçidine, para birimine ve bölgeye göre değişir. Tüm bu şartlardan sonra ücretler hesaplanır. E ticaret sitesi kurmak için bütçe mutlaka ayırmalısınız.