9 . Y ı l ı m ı z

E-Ticaret SEO Çalışmaları

E-Ticaret SEO Çalışmalarına Önemi

Free photo reminder popup bell notification alert or alarm icon sign or symbol for application website ui on purple background 3d rendering illustration

Internetin insan yaşamına girmesi ile beraber insanların yaşamına giren olgulardan bir tanesi de ticaretin artık fonksiyonel değişim yaşadığı kısaca e-ticaret denilen elektronik ticarettir. Yani ürünlerin internet üzerinden satılmasıdır ki bu da beraberinde bir diğer olgu olan e-ticaret SEO çalışmalarına önemi kavramını beraberinde getirir.

E-Ticaret SEO Nedir?

Free photo question mark on bubble speech sign or symbol icon 3d rendering

Üstte yapılan bu girişten sonra şimdi öncelikli olarak e-ticaret SEO nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir. Bu kavram en basit ifade ediş biçimi ile SEO çalışmalarının e-ticaret siteleri için yapılmasıdır. Zira elektronik ticaret siteleri için yapılacak olan arama motoru optimizasyonları diğer SEO çalışmalarından farklıdır. E-ticaret SEO çalışmalarına önemi ise oldukça fazladır. Elektronik ticaret sitesi ne kadar iyi olursa olsun mutlaka SEO çalışmasının yapılması gerekir.

E-Ticaret SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

E-ticaret SEO çalışmalarına önemi noktasında detaylı bilgi vermeden önce bu işlem nasıl yapılır sorusunun yanıtını vermek gerekir ise şu bilgilere yer verilebilir:

  • Burada ilk yapılması gereken şey yani ilk adım HTTPS’e doğrudan geçişin yapılmasıdır
  • İkinci adımda e-ticaret için son derece önemli olan sitenin hızının artırılması gelir
  • Bu adımda tamamlandıktan sonra artık  eğer eski ürünleriniz var ise o zaman bunları 301 yönlendirilmesinin yapılması gerekir ki bu başlı başına özel bir uzmanlık alanıdır.
  • Bu işlemler yapılır iken Mobil SEO çalışmalarının da yapılması gerekir çünkü birçok insan mobil uygulamaları kullanıyor.
  • Sayfa başlıkları tüm SEO çalışmalarında olduğu gibi burada da çok önemlidir. Etkili ve çarpıcı başlıklar kullanılması gerekir.
  • Burada da normal web sayfasında olduğu gibimeta açıklamalarının oluşturulması gerekir
  • Satılan ürün sayfaları rastgele olmamalı ve en ufak en ince ayrıntısına kadar detaylandırılmalıdır.
  • Kopya içerikler son derece risklidir. Hiçbir biçimde kopya içerik olmaması gerekir
  • Sayfalarda olan URL yapılarının düzenlenmesi bir diğer önemli olan adımdır
  • Görsel SEO optimizasyonu da yapılması gereken bir diğer işlemdir. Tüm bu işlemler son derece ciddi profesyonel çalışma gerektirir ve mutlaka bu alanda özel hizmet alınması gerekir.

SEO Çalışması Neden Bu Kadar Önemlidir?

E-ticaret SEO çalışmalarına önemi konusuna tüm bu bilgilerden sonra değinmek gerekir ise site trafiğinin artırılması, görünürlüğü hangi arama motorunda olursa olsun artırmak,  arama motorlarında üst sıralarda çıkmak, siteye gelenler ile organik bağlar kurmak için son derece önemlidir. Bilinirliğin artması, daha çok satış yapılabilmesi için doğru bir biçimde SEO çalışması yapılması gerekir.

Bu Hizmet Nereden Alınır?

Free photo png business proposal purchase hands holding money

E-ticaret SEO çalışmalarına önemi konusunda üstte yer alan bu bilgileri verdikten sonra siz de bu alanda hizmet almak isterseniz tek yapmanız gereken şey alanında kendini kanıtlamış bulunan deneyimli uzman kadro ile öne çıkan kurumlar ile çalışmaktır ki iş de Wind Medya tüm bu gereksinimleri fazlası ile karşılayan bir firmadır. Bünyesinde kendisini kanıtlamış olan  eğitimli müşteri odaklı, her şart altında çözüm sunan uzman bir kadro mevcuttur. Size bu alanda tam anlamı ile butik bir hizmet verir. Kurum ve kişilere özel yurt dışında örneklerinde olduğu gibi çözümler sunarak müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmaya özen gösterir.Fotoğraf açıklaması yok.