9 . Y ı l ı m ı z

E-ticaret Danışmanlık Şirketleri

E-Ticaret Danışmanlık Şirketleri 

E-ticaret danışmanının temel ve zorunlu olan sorumlulukları bulunmaktadır. İşletmenin operasyonel ve teknolojik ihtiyaç ve gereksinimlerini, genel maliyetlerini belirleyici hizmetleri vardır. E-ticaret danışmanının görevlerinden bahsedecek olursak eğer; şirketin çevrim için varlığını değerlendirmek, perakende varlığını ve başarısını ölçmek en önemli görevleri arasında bulunmaktadır. İş planını yapmak ve süreçleri detaylı bir şekilde incelemek, süreç işleyişini doğru ve etkili bir şekilde sağlamak, ihtiyaçları sağlamak için yazılım sistemlerini araştırırlar ve bu yönde gelişmeye devam ederler. Düzenli olarak satışları, satış ekibine raporlar. Şirketin arama motoru ( google ve diğerleri ) sıralamasını ve reklam kampanya sonuçlarının analizini gerçekleştirir. Düzenli bir şekilde satışları, satış ekibini raporlar. Şirketin arama motoru sıralamasını sağlar.  Müşteri geri bildirimlerini ölçüp değerlendirirler. Eksiklikleri göz önünde bulundurup raporlama gerçekleştirirler. Şirketlerin ve firmaların kurumsal marka imajı oluşturabilmesi oldukça sağlıklı bir adım olacaktır. Grafik tasarım ve içerik üretim çalışmalarını planlamak için daha öncesinde temkinli davranıp bilgi edinilmesi gerekir. Yazılım, pazarlama ve müşteri hizmetleri departmanları ile iş birliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirilir.  

E-Ticaretin Önemi 

Elektronik Ticaret ya da kısaca e-ticaret fizyolojik olarak birbirini göremeyen alıcı ve satıcının alım ve satım işlemini dijital ortamda yapması olarak değerlendirilmekte olup son zamanlarda hayatımızın büyük bir kısmını kapsamaktadır. İnternetin hayatımızın neredeyse her alanına girmesi ile birlikte bu gün artık her alan da e-tecim yapılabilmektedir. Öyle ki artık internet yolu ile alamayacağımız ürün ya da  hizmet yok denecek kadar az olmaktadır. İnternetin kısa süre zarfında bu denli alaka görmesi e-ticaret sektörünün hızlı bir şekilde büyümesini sağlamaktadır ve değerlendirme olarak da kolaylıklar sunmaktadır. Hızla gelişen e-tecim sektörü insanların e-ticareti öğrenmesini, uygulanmasını daha çok zorlandırdığını söyleyebiliriz. Bu gün artık gelişmiş e-ticaret yazılımları ile e-ticarete başlamak rahat ve kolay olsa da devam ettirmek, başarıya ulaşmış olmak ciddi bir bilgi birikim ve deneyim sunmaktadır. E-ticareti bir iş haline getirmek sonucunda büyük kazançları sunacaktır. Sağlam bir sistem ile yoluna devam etmek isteyen birey ya da bireylerin e-ticaret danışmanlığı hizmeti alması gerekir. 

E-ticarete yeni başlamış olan ya da yapmış olduğu e-ticareti sağlam bir zemine yerleştirmek isteyen kişi veya firmalara alınabilecek en doğru kararların alınmasını sağlamaktadır. E - ticaret meydana getiren şirket ya da bireyleri risk ve tehlikelerden sakınan, reklam ve marketing hizmetlerinin doğru bir şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Hedeflenen kitle ile kuvvetli ve kalıcı yazışma kurulmasını sağlayan hizmetlerin tamamına e-ticaret danışmanlığı denilmektedir ve bu yönde hizmet sunan şirketlere de E-Ticaret Danışmanlık Şirketleri denilmektedir. Firmaların e-ticareti doğru ve muntazam yapmasını sağlamakta olan firmalara E-Ticaret Danışmanlık Şirketleri ve tüm bu işleri yapan kişiye E-Ticaret danışmanı adı verilmektedir. 

E-Ticaretin Hayatımızdaki Yeri 

E-ticaret danışmanlığı, elektronik ticaret alanında kendinizden bahsettirmek istediğiniz zamanlarda sizlere fayda sağlayacaktır. İnternet pazarlamacığı çalışmalarının merkezi noktasında bulunan bir hedef amaç vardır. İnsanların bu alanda sizleri görebilmesi, sizleri tanıyabilmesidir. Arama, sosyal ya da mobil gibi seçeneklerinden hangisi kullanılırsa kullansın müşterinin güvenini kazanabilmek ve devamlılığı sağlayabilmek için sistemli bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Kitlenin ilgisini çekmek de danışmanlık prensibinden faydalanmaktan geçmektedir.  

Mutlaka bir site sahibi olunduğu zaman birey, vaktinin en değerli kısımlarını bu yönde harcamaktadır. Ancak bu şekilde istenileni sağlayabilir. Paranın bir bölümünü ise internet pazarlamacılığına sağlamakta fayda olacaktır. Bu harcamalar, farklı şekilde değerlendirilebilir.  

E-ticaret danışmanı olarak web tabanlı şirket sahiplerine satış faaliyetlerini iyileştirmenin yolları ile ilgili tavsiye ve önerilerde bulunarak daha sağlıklı sonuçların elde edilmesine kolaylık sunmaya çalışır. 

E-Ticaret Danışmanı Nedir?  

E-ticaret danışmanı, e-tecim faaliyetlerini ve özelliklerini yürütmeye çalışmaktadır. İyileştirme ve geliştirme hususunda detayları göz ardı etmeden tavsiyeler vermektedir. E-ticaret yapan firmalara marketing, reklam, sosyal medya, dijital marketing, web optimizasyon çözümleri mevzusunda bildiklerini anlatarak detaylar konusunda açıklamalarda bulunmaktadır. Özellikle de e-ticaretin süratli bir halde büyümesi sağlanacaktır. E-ticaret danışmanlarına olan ihtiyaç ve gereksinim artış göstermektedir. Öyle ki dijital pazarlama, marka konumlandırma, web sitesi optimizasyonu şeklinde hususlardaki süratli gelişmeler bu zorunluluğun daha da artış göstermesine zemin hazırlamaktadır. 

E-tecim danışmanı olabilmek  için resmi bir yükümlülük mevcut değildir. Yasal olarak bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak bunun yanında yapılabilecek bir doğrudan uzak hamle milyonlarca lira paranın yitirilmesine zemin hazırlamaktadır. Bu husus aslında bir mecburi durumun kapısını aralamaktadır. Son vakitlerde bazı hususi üniversitelerde e-ticaret danışmanlığı ile alakalı bölümlerin açıldığını da görebilmekteyiz. Bunun haricinde bir takım özel eğitim kurumları e-ticaret eğitimleri verilmektedir. Eğitimin sonucunda başarılı olanlara e-ticaret uzmanlığı sertifikası verilerek bu yönde çalışma yürütülmesi sağlanmaktadır. 

E-ticaret danışmanı olan bireylerin marka, dijital marketing, toplumsal medya, pazarlama, satış, internet site optimizasyonu konularında bilinçli, en önemlisi de bu alanlarda tecrübe sahibi olup profesyonel bir şekilde hareket edebilmesi icap eder. E-tecim alanında alınabilecek riskler, belirlenecek stratejiler ve verilecek kararlar malumat süzgecinden geçirilmektedir. Tecrübe edilmiş, sonuç odaklı bilgilerden oluşum göstermektedir. Bunun için e-tecim danışmanlığında kuramsal bilgiden ziyade ergonomik bilgi şu demek oluyor ki edinim malumat daha büyük önem arz etmektedir. 

E-ticaret danışmanlık şirketleri sayesinde bu alanda kendisini geliştirmek ve büyütmek isteyen bireylerin başarıya ulaşması çok daha kolay ve rahat bir hal alabiliyor. Bu sayede insanlar ifadelerini yenilemeden hedef kitlelerine ulaştırabiliyor ve uzun vadeli başarılara sahip olabiliyor. E-ticaret danışmanlık şirketleri noktasında iyi bir araştırma gerçekleştirdikten sonra anlaşma sağlamanız halinde sorunsuz bir hizmet alarak istenilene ulaşmada zorluk çekmezsiniz.  

 

E-Ticaret Danışmanlık Sorumlulukları 

E-ticaret uzmanının temel sorumlulukları vardır. İşletmelerin operasyonel ve teknolojik gereksinimleri belirlenir. Meslek profesyonellerinin diğer görevlerini ise farklı başlıklarda toplayarak detaylı bir şekilde açıklamaları gerçekleştirmek mümkündür.  

Şirketlerin çevrim içi perakende varlığının başarısını ölçmek, iş planını iyileştirmek için uygun maliyetlerde yaklaşımlarda bulunmak ve tavsiyeler vermek, çevrimiçi müşteri hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yazılım sistemi tasarlama noktasında yardımda bulunmak önemli görevlerinin başında gelmektedir. 

E-Ticaret Danışmanlık Şirketleri konusunda detaylı bir bilgilendirmede bulunduk. Vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçerek bu alanda kendinizi geliştirebilirsiniz. Daha sonrasında ise kalıcı bir başarıya merhaba diyerek hedef kitlenizle buluşabilirsiniz.  

E-ticaret danışmanlık şirketleri, her zaman için işinizi kolaylaştırmak üzere çalışmalarını sürdürmeye devam eden şirketlerdir. Ancak bu noktada şirketlerden yardım almadan önce profesyonel bir şekilde çalışma gösterdiklerinden emin olmanız gerekmektedir. Biz bu alanda hizmet sunarken profesyonellikten, tecrübemizden ve müşteri memnuniyetinden asla ödün vermeden çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bizlerle iletişime geçerek isteklerinizin gerçekleşmesini izleyebilirsiniz.