9 . Y ı l ı m ı z

E-Ticaret Danışmanlığı

E-Ticaret Danışmanlığı  

E-ticaret danışmanlığı, elektronik ticaret gerçekleştirdiğiniz web sayfalarınız için oldukça katkı sağlayabilecek bir sistemdir. Pek çok farklı kriter göz önünde bulundurularak gerçekleştirilebilmektedir. Örneğini çoğaltabileceğimiz oldukça fazla alanda e-ticaret danışmanlığı yapılabilmektedir. E-ticaret danışmanlığı hizmetlerimizle alakalı bilgileri, sizleri bilgilendirmek amacıyla detaylı bir şekilde paylaşacağız.  

Birçok Yol E-Ticaretten Geçiyor 

E-ticaret danışmanlığı, elektronik ticaret alanında kendinizden bahsettirmek istediğiniz zamanlarda sizlere fayda sağlayacaktır. İnternet pazarlamacığı çalışmalarının merkezi noktasında bulunan bir hedef – amaç vardır. İnsanların bu alanda sizleri görebilmesi, sizleri tanıyabilmesidir. Arama, sosyal ya da mobil gibi seçeneklerinden hangisi kullanılırsa kullansın müşterinin güvenini kazanabilmek ve devamlılığı sağlayabilmek için sistemli bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Kitlenin ilgisini çekmek de danışmanlık prensibinden faydalanmaktan geçmektedir.  

Mutlaka bir site sahibi olunduğu zaman birey, vaktinin en değerli kısımlarını bu yönde harcamaktadır. Ancak bu şekilde istenileni sağlayabilir. Paranın bir bölümünü ise internet pazarlamacılığına sağlamakta fayda olacaktır. Bu harcamalar, farklı şekilde değerlendirilebilir.  

Uzmanlık alanına bağlı olarak, firmalara pazarlama, reklam veya web optimizasyon çözümleri konularında danışmanlık sunar. 

E-Ticaret Danışmanı Ne İş Yapar? 

E-ticaret uzmanının temel sorumlulukları vardır. İşletmelerin operasyonel ve teknolojik gereksinimleri belirlenir. Meslek profesyonellerinin diğer görevlerini ise farklı başlıklarda toplayarak detaylı bir şekilde açıklamaları gerçekleştirmek mümkündür.  

Şirketlerin çevrim içi perakende varlığının başarısını ölçmek, iş planını iyileştirmek için uygun maliyetlerde yaklaşımlarda bulunmak ve tavsiyeler vermek, çevrimiçi müşteri hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yazılım sistemi tasarlama noktasında yardımda bulunmak önemli görevlerinin başında gelmektedir. Çevrimiçi satışlarda görülen değişiklikleri yönetim ekibine raporlamak, satışları, sıralamaları, müşteri yorumlarını ve şirketin çevrimiçi rekabet yönündeki durumlarını belirli bir hale getiren raporları hazırlamak, müşterilerin web sitesine nasıl bir şekilde ulaştığına dair ayrıntılı bilgi veren özel hale getirilmiş bir çevrim içi sistem oluşturmaları gerekmektedir. Sipariş yönetimini sağlamak, marka performansı ve müşteri memnuniyeti gibi unsurların ölçümünü sağlayabilmek için çeşitli sistemler tasarlamak e-ticaret danışmanlığının görevleridir. Şirketin marka görünümünü oluşturma hedefinde grafik tasarım ve içerik üretim çalışmalarının planlamalarını yapmak gerekmektedir. Yazılım, pazarlama ve müşteri hizmetleri departmanları ile birlikte iş birliği içerisinde çalışmaktadırlar.  

E-Ticaret Danışmanı 

E-ticaret danışmanı olabilmek için herhangi bir mecburi resmi eğitim belgesi gerekliliği yoktur. Şirketler, adaylarda üniversitelerin lisans programlarından mezun olma şartlarını bu noktada göz önünde bulundurmaktadır. Aynı zamanda çeşitli eğitim akademileri tarafınca da sertifika programlarının düzenleyişi sağlanmaktadır.  

İnteraktif pazarlama stratejileri bilgisine sahip olmak, google analytics gibi web sitesi performansının ölçümünü sağlayan kullanım alanlarında yetkinlik sahibi olmak, ekip çalışmasında uyumlu olmak ve yönetimi sağlayabilmek gibi özellikler bir e- ticaret danışmanında bulunması gerekli olan özelliklerdir. Analitik düşünme becerisini sunabilmek, çoklu iş görevlerini öncelikli hale getirebilecek ve organizasyonu sağlayabilecek bir yeteneğe sahip olmak da detaylar arasında yer almaktadır. Problemlere yaratıcı bir şekilde çözümler sunup bunu uygulama alanında da dökebilmek gerekmektedir. Eleştiri odaklı düşünebilme, eleştirel bir bakış açısına sahip olma e-ticaret danışmanlığı noktasında aranan özelliklerdendir.  

E-ticaret danışmanlığı ya da e-ticaret danışmanı, iş birimlerinin yönetilmesine yönelik bir husustur.  Bunun yanı sıra şimdilerde gerçekleşmekte olan birçok girişimin ve mağaza olarak mevcut olan markaların istekleri doğrultusunda satış kanallarının yönetilmesi ile ilgilenmektedirler. Bununla yükümlü olmaktadırlar. Bu bahsini yapmış olduğumuz kanallar tek başlarına bir oluşum sayılmaktadır. Bununla birlikte kendi içlerinde işlevsel olan pek çok farklı branşı da bünyesinde barındırmaktadır. Böylece e-ticaret danışmanlığı, komplike bir hizmet olarak meydana geliyor. 

Genel anlamda değerlendirilecek olursa, firmaların teknolojik yönde bulunan ve ilerleyişlerini istenilen doğrultuda şekillendirecek olan ihtiyaç ve gereksinimleri yönünde ürünlerin ve hizmetlerin kaliteli bir şekilde hedeflenen kitleye ulaşmasını sağlamak gerekir. Bu şekilde aktiflik sağlanmış olacaktır.  

E-Ticaret Danışmanının Görevleri 

E-ticaret sitesi için çalışacak olan bir e-ticaret danışmanının çeşitli görevleri vardır. Sizi ileriye taşımaya yönelik farklı görevler olacağı için bu alanda profesyonel olan birinden destek almak çok daha iyi bir adım olacaktır.  

Site optimizasyonu sağlanır. UX – UI süreçlerine hakim olabilecek şekilde bir tasarım yapma girişiminde bulunulur. Site alt yapısını sürekli bir şekilde güncel halde tutma ve destekleme sağlanır. Arama motorlarında iyileştirme yapılır. Kampanya ve promosyon noktasında çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekir. Sitenin içinde ürünlerin içerik yönetimi yapılır. Gider ve zarar optimizesi sağlanır. Sitede bulunan kar, ciro ve marjların takibi sağlanır. Farklı çek kampanyası ile birlikte kurguların iletimi gerçekleştirilir. Sitenin eğitimlerini de e-ticaret danışmanı tamamlar. 3 RD sürecini profesyonel bir şekilde işler.  

E-ticaret danışmanlık hizmetleri ile görevli bulunan e-ticaret danışmanları, öncelikli olarak markanın sosyal medya platformlarındaki başarısını tespit eder. Diğer yandan ise pazarlama stratejilerini belirleyerek iş planını iyileştirme doğrultusunda düşük olan bütçe tutumları sergilenir. Bütün bunlara ideal bir şekilde çözüm üreten danışmanlar, gereksinimleri etkili bir şekilde karşılayabilmek için çevrimiçi müşteri hizmet yönünden gerekli görülen hususları bir arada tutmak sağlanır. Yazılım tasarımları da yine profesyonel bir şekilde gerçekleştirilir.  

E-ticaret yazılım danışmanlık hizmeti  de bu noktada başarılı bir şekilde sağlanır ve gerçekleştirilir. Ayrıca markanızın satışlarını online yolda takip eden danışmanlar olacaktır. Değişiklik meydana geldiği zaman bunları raporlama görevi de e-ticaret danışmanlığınındır. SEO ve SEM çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalar markanızın arama motorlarında üst sıralarda yer almasında büyük katkı sağlar. Bu çalışmalar, markanızın arama motorlarında üst sıralarda yer almasında büyük fayda sağlamaktadır. Düzenlenmesi ve kontrolünün sağlanması e-ticaret danışmanları tarafından gerçekleştirildiği için reklam kampanyaları doğrultusunda sonuçların da analizi bu sayede yapılmaktadır.  

Rapor yapma, kontrol sağlama, performans ölçümünü sağlama, müşteri memnuniyeti odağında çalışmalar sürdürme önemlidir. Bu alanda uzun süreden bu yana hizmet vermekteyiz. Her zaman için profesyonel ve kontrollü bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye dikkat etmekteyiz. Firmanızın büyümesini ve güçlü bir şekilde marka olma yolunda ilerlemesine büyük katkı sunmaktayız. Siz de eğer bu yönde hizmet almak istiyorsanız vakit kaybetmeden bizimle iletişime geçebilirsiniz.  

E-ticaret danışmanlığı, sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildiği zaman kusursuz sonuçları beraberinde getirebilecektir. Daha sonrasında ise doğru ve etkili bir hedef kitleye ulaşma sağlanmış olacaktır. Ancak bu konuda dikkat edilmesi gerekli olan ilk şey, profesyonelliktir. Bu profesyonelliği işine yansıtmakta güçlük çeken bir danışmanla istenilene ulaşmak güç olabilecektir.