9 . Y ı l ı m ı z
B2b Yazılımı

B2b’nin kullanım alanı oldukça geniş olup bilgisayarlar, tabletler, Android ve İOS gibi yazımlarda da kullanılabilen bir yazılımdır. Özellikleri hepsi için uygunluk gösterir.

B2b ne işe yarar?

Üretici ve ithalatçı firmaların iletişim yoğunluğuna neden olan telefon trafiğini ortadan kaldırmayı amaçlarken sipariş zamanında oluşabilecek hata oranlarını en aza indirmeyi de amaçlar. Kullanımının sağlanabilmesi için sadece internet bağlantısının olması yeterli olduğu için oldukça kolay bir şekilde kullanılabilir. B2b yazılımı firmanın değerini arttırmakta ve değerli zamanından tasarruf ettirmektedir.

 

B2b’nin açılımı Business to Business tir. Bu yazılım firmadan firmaya özelleştirilen bir yazılımdır. B2b yazılımı firmaların işlerine değer katmaktadır. İthalatçı ya da üreticiyseniz ve birçok bayi ağınız varsa size özel B2b programları ile işinizi kolay bir şekilde idame ettirebilmenize büyük yardımcı olacaktır. Bu yazılım işlerinize değer katacaktır. Her şeyden evveli ise B2b programları işinizi büyütmenize yardımcı olabilir.

 

Şirketler arası ticaret

E- ticaret denildiğinde genel olarak ilk akla gelen son tüketici satıcısı B2c firmaları gelir. Bunun yanı sıra çok ciddi cirolara ulaşan ve müşterileri öncelikli olarak diğer kurumlar olan B2b firmaları da dikkat çekiyor. B2b terimi, şirketler arası ticaret anlamına gelmektedir. E- ticarette B2b, üretici firmanın ürünlerini internet vesilesiyle toptancılara satması ya da toptancıların perakendecilere internet üzerinden satıçgerçekteştirmesi olarak ifade edilebilir. Kısacası B2b kendi içerisinde büyük bir havuzdur.

B2b harcamaları yıllar ilerledikçe artmaya devam etmektedir. Yapılan son araştırmalar ile sadece Amerika’da gerçekleştirilmiş olan B2b satış hacminin 559 milyon dolar olduğu saptandı. B2b’nin sektörde bu kadar büyük bir paya sahip olmasının nedeni kolay kullanabilinmesidir.

 

Henüz B2b kadar yaygınlaşmamış bu alanda satışları artırarak daha çok kazanabilmek için ne yapılabilir?
  • Müşterilerinizi yakından tanıyınız. B2b sektöründe müşteriniz olan şirketleri yakından tanımanız ve ihtiyaçlarını tespit etmeniz başarılı bir iş yapmanız için olmazsa olmazlardandır. Müşterilerinizin ihtiyaçlarına yönelik; zamanında teslimat, ulaşımda ve ödemede kolaylık, ürün çeşitliliği gibi konularda şirketlere yardımcı olmalısınız. Bu önemli hususlar uzun süreli bir iş birliğini beraberinde getirebilir.
  • Olumlu müşteri deneyimi de en az müşteri yakınlığı kadar önemlidir. B2b sektöründe e-ticaret yaparken web sitenizin sektöre dair özelliklere sahip ve kullanıcı dostu bir yapıya sahip olması gerekiyor.  Web sitenizin ilgi çekici olması ve ihtiyaçlara rahatlıkla cevap vermesi ve özellikle SEO açısından kaliteli olması satışları hiç kuşku yok ki arttıracaktır.
  • Operasyon giderlerini düşürerek gelir optimizasyonu sağlamak da önemli bir noktadır. Eğer farklı kanallardan satış gerçekleştiren bir firmaysanız çoklu bir yönetim platformu ile tüm satış kanallarını yönetmelisiniz. Gelir- gider kontrolünü tek bir sistem üzerinden gerçekleştirmelisiniz. Böylece operasyon akışınız kolaylaşabilir. Verimliliği arttırabilir ve kullandığınız otomasyon sistemi ile operasyon giderlerinizi azaltabilmeniz mümkün olabilir.

Teklif mi Almak İstiyorsunuz?
O zaman Bizimle İletişime Geçin.

Teklif Al