9 . Y ı l ı m ı z

Sıfırdan E-ticaret sitesi kurmak

Sıfırdan E-ticaret sitesi kurmak

E-ticaret sitesi kurmak ve online satış yapmak ile ilgili bugüne dek çeşitli rehberlerin konu üzerine yazmış olduğu yazılar bulunmaktadır. Size pek çok malumat sunarak bu konuda değerlendirmelerde bulunabiliriz. Ancak bu sektöre yeni girecek kişiler Sıfırdan E-ticaret sitesi kurmak nasıl yapılır, e-ticaret sitesi iyi mi yapılır, kurulur gibi değerlendirmelerde bulunmak gerekiyor. Bu aşamaların ne işe yaradığını ilk başlarda bilmemek normal olabilmektedir. Bu nedenle de bu rehberimizde bir e-ticaret sitesinin nasıl kurulabileceğinden, web üstünden satış yapmak için neler gerektiğini ve iş idare süreciyle alakalı bazı detayları sizlere sunacağız.

 

0’ dan E-Ticaret Sitesi Kurmak nasıl olur? Sorusunun cevabını bulduktan sonra bu alanda yer edinmek daha mantıklı bir adım olacaktır. Çünkü e - ticaret ile alakalı bir değerlendirmeye sahip değilseniz eğer bu alanda bilgilenmemişseniz eğer alanda istenilene ulaşmanız daha zor olacaktır. Sıfırdan E-ticaret sitesi kurmak alanına giriş yapıyorsanız eğer bilgilere sahip olmanız ve bu yönde profesyonel bir şekilde çalışma gösteren bireylerden yardım almanız gerekebilmektedir.

 

 

 

Sıfırdan E - Ticarete Sitesi Kurmak Giriş

 

E-tecim; 1995 yılından sonrasında bütün dünyada web kullanımının artmasıyla ortaya çıkmıştır. Ticaretin dijital ortamda online olarak yapılması kavramı e - ticaret ile açıklanmaktadır. Sıfırdan E-ticaret sitesi kurmak, herhangi bir ürün ya da hizmet adına muhtelif ödeme yöntemi kullanılarak bir internet sitesi üzerinden ticaret yapmanız kolay bir hal alacaktır.

 

Türkiye’de ve dünyada geleneksel pazarlama yöntemlerine ve satış faaliyetlerine e-ticaret’i de ekleyen kuruluşlar da bulunmaktadır. Yalnızca belirli bir lokasyona ve hususa satış yapmanın ötesine geçilebilmektedir. Süreçlerine e-ticaret’i de dahil etmeye adım atılmıştır.

 

E-ticret özellikle de küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için oldukça uygun bir ticaret şekli olarak değerlendirilmektedir. E-ticaret, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışların artmasına vesile olmaktadır. Daha hızlı ödemelerin alınmasına ve değerlendirilmesine imkan sunmaktadır.  

Fiziki mağazası bulunan işletmeler, önemli bir satış kanalı anlamında değerlendirilebilen şey e - ticaret olmaktadır.Fiziki mağaza sahibi olan işletmeler içine-tecim önemli bir satış kanalı olarak değerlendirilmektedir.

 

Sıfırdan E-ticaret sitesi kurmak ile Sorumluluklar

 

E- ticaret danışmanının temel ve zorunlu olan sorumlulukları bulunmaktadır. İşletmenin operasyonel ve teknolojik ihtiyaç ve gereksinimlerini, genel maliyetlerini belirleyici hizmetleri vardır.

E - ticaret danışmanının görevlerinden bahsedecek olursak eğer; şirketin çevrim için varlığını değerlendirmek, perakende varlığını ve başarısını ölçmek en önemli görevleri arasında bulunmaktadır. İş planını yapmak ve süreçleri detaylı bir şekilde incelemek, süreç işleyişini doğru ve etkili bir şekilde sağlamak, ihtiyaçları sağlamak için yazılım sistemlerini araştırırlar ve bu yönde gelişmeye devam ederler.

Düzenli olarak satışları, satış ekibine raporlar. Şirketin arama motoru ( google ve diğerleri ) sıralamasını ve reklam kampanya sonuçlarının analizini gerçekleştirir. Düzenli bir şekilde satışları, satış ekibini raporlar. Şirketin arama motoru sıralamasını sağlar.  Müşteri geri bildirimlerini ölçüp değerlendirirler.

Eksiklikleri göz önünde bulundurup raporlama gerçekleştirirler. Müşterilerin web sitesine nasıl ulaştığına dair ayrıntılı bir sistem oluştururlar. Şirketin kurumsal marka imajı oluşturabilmesi açısından grafik tasarımın önemi büyüktür. İçerik üretim çalışmalarını planlamakta fayda olacaktır. Yazılım, pazarlama ve müşteri hizmetleri departmanları ile iş birliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirilir.

 

 

 

E - Ticaret Danışmanı Görevleri Nelerdir?

 

E- ticaret uzmanının temel sorumlulukları vardır. İşletmelerin operasyonel ve teknolojik gereksinimleri belirlenir. Meslek profesyonellerinin diğer görevlerini ise farklı başlıklarda toplayarak detaylı bir şekilde açıklamaları gerçekleştirmek mümkündür.

 

Şirketlerin çevrim içi perakende varlığının başarısını ölçmek, iş planını iyileştirmek için uygun maliyetlerde yaklaşımlarda bulunmak ve tavsiyeler vermek, çevrimiçi müşteri hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yazılım sistemi tasarlama noktasında yardımda bulunmak önemli görevlerinin başında gelmektedir.

Çevrimiçi satışlarda görülen değişiklikleri yönetim ekibine raporlamak, satışları, sıralamaları, müşteri yorumlarını ve şirketin çevrimiçi rekabet yönündeki durumlarını belirli bir hale getiren raporları hazırlamak, müşterilerin web sitesine nasıl bir şekilde ulaştığına dair ayrıntılı bilgi veren özel hale getirilmiş bir çevrim içi sistem oluşturmaları gerekmektedir. Sipariş yönetimini sağlamak, marka performansı ve müşteri memnuniyeti gibi unsurların ölçümünü sağlayabilmek için çeşitli sistemler tasarlamak e- ticaret danışmanlığının görevleridir.

Şirketin marka görünümünü oluşturma hedefinde grafik tasarım ve içerik üretim çalışmalarının planlamalarını yapmak gerekmektedir. Yazılım, pazarlama ve müşteri hizmetleri departmanları ile birlikte iş birliği içerisinde çalışmaktadırlar.

 

E - ticaret danışmanı olabilmek adına her hangi bir mecburi resmi eğitim belgesi konusunda herhangi bir gereklilik yoktur. Şirketler, firmalar üniversitelerin lisans programlarından mezun olma durumunda bu hususta göz önünde bulundurulması gerekmektedir. Ayrıca çeşitli eğitim akademileri tarafınca da sertifika programlarının düzenleyişini de sağlayarak daha sağlıklı bir durumun oluşmasına vesile olunmaktadır.

 

 

 

En Baştan E-Ticaret Sitesi Kurmanın Amacı

 

E - ticaretin amacı, kullanıcıların süratli ve rahat bir şekilde alışverişlerini gerçekleştirmelerini sağlamaktadır. Ürünlerin ya da hizmetlerin müşteriye süratli bir halde ulaştırılması kolaylaştırılmaktadır. Kullanıcıyı yormadan kolay ve rahat bir şekilde alınabilmesi, satın alma süreçleri için güvenliğinin sağlanması gerçekleştirilmektedir.

E - ticaret sisteminin alt yapısının kuvvetli ve büyüme aleni olması, e - ticaretin öncelikli görülen ve göz ardı edilmemesi gereken amaçları arasında bulunmaktadır. Bu sayede kullanıcılar mutlak ve mutlak imkanların çoğunluğuna kanaat getirmektedir. E - ticaret yöntemlerini benimsemeleri daha kolaylık göstermektedir. En temel amaç da bu olmaktadır.

E - ticaret danışmanlık hizmetleri ile görevli bulunan e - ticaret danışmanları, öncelikli olarak markanın sosyal medya platformlarındaki başarısını tespit eder. Diğer yandan ise pazarlama stratejilerini belirleyerek iş planını iyileştirme doğrultusunda düşük olan bütçe tutumları sergilenir.

Bütün bunlara ideal bir şekilde çözüm üreten danışmanlar, gereksinimleri etkili bir şekilde karşılayabilmek için çevrimiçi müşteri hizmet yönünden gerekli görülen hususları bir arada tutmak sağlanır. Yazılım tasarımları da yine profesyonel bir şekilde gerçekleştirilir.

E- ticaret yazılım danışmanlık hizmeti  de bu noktada başarılı bir şekilde sağlanır ve gerçekleştirilir. Ayrıca markanızın satışlarını online yolda takip eden danışmanlar olacaktır. Değişiklik meydana geldiği zaman bunları raporlama görevi de e - ticaret danışmanlığınındır. SEO ve SEM çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmalar markanızın arama motorlarında üst sıralarda yer almasında büyük katkı sağlar.

E- ticaret uzmanının temel sorumlulukları vardır. İşletmelerin operasyonel ve teknolojik gereksinimleri belirlenir. Meslek profesyonellerinin diğer görevlerini ise farklı başlıklarda toplayarak detaylı bir şekilde açıklamaları gerçekleştirmek mümkündür.

Şirketlerin çevrim içi perakende varlığının başarısını ölçmek, iş planını iyileştirmek için uygun maliyetlerde yaklaşımlarda bulunmak ve tavsiyeler vermek, çevrimiçi müşteri hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yazılım sistemi tasarlama noktasında yardımda bulunmak önemli görevlerinin başında gelmektedir. Çevrimiçi satışlarda görülen değişiklikleri yönetim ekibine raporlamak, satışları, sıralamaları, müşteri yorumlarını ve şirketin çevrimiçi rekabet yönündeki durumlarını belirli bir hale getiren raporları hazırlamak, müşterilerin web sitesine nasıl bir şekilde ulaştığına dair ayrıntılı bilgi veren özel hale getirilmiş bir çevrim içi sistem oluşturmaları gerekmektedir.